Actueel

Meer lezen

Financiële analyse van de 7 fusiegemeenten uit 2019

Op 1 januari 2019 zagen 7 nieuwe gemeenten het levenslicht in Vlaanderen: Aalter, Deinze, Kruisem, Lievegem, Oudsbergen, Pelt en Puurs-Sint-Amands. Deze gemeenten ontstonden naar aanleiding van het fusiekader, opgesteld door de toenmalige Vlaamse Regering. De huidige Vlaamse Regering gaat op dit elan verder en stimuleert opnieuw de vrijwillige samenvoeging van gemeenten. Om na te gaan hoe de financiële situatie van de pilootbesturen geëvolueerd is, dook de afdeling Lokale Financiën van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) in de jaarrekeningen van deze fusiegemeenten.

Publicatiedatum
dinsdag 20 september 2022
Meer lezen
Meer lezen

Kennisnetwerk informatiebeheer op 14 oktober 2022

De cluster Documentbeheer organiseert op vrijdagvoormiddag 14 oktober 2022 een kennisnetwerk informatiebeheer voor lokale besturen met als thema “Selectie en waardering”.

Deze studiedag kan je zowel fysiek als online volgen.

Publicatiedatum
maandag 19 september 2022
Meer lezen
Meer lezen

SDGR informatieverplichting: infosessie LPDC-module in het Loket voor Lokale Besturen

Lokale besturen moeten tegen 12/12/2022 voor een aantal producten en diensten voldoen aan de informatieverplichting van de Single Digital Gateway verordening (SDGR) en informatie aanleveren voor het YourEurope-portaal. Die informatie kan je als lokaal bestuur indienen via de nieuwe module "Lokale Producten- en Dienstencatalogus" (LPDC) in het Loket voor Lokale Besturen.

Ben jij een van de personen die voor jouw bestuur de informatie zal indienen via het Loket voor Lokale Besturen? Schrijf je dan in voor een opleiding over de LPDC-module.

Publicatiedatum
vrijdag 16 september 2022
Meer lezen
Meer lezen

Kom jij ook naar de Trefdag Digitaal Vlaanderen?

Is jouw lokaal bestuur klaar om toekomstige uitdagingen aan te gaan? Het Agentschap Binnenlands Bestuur helpt je op weg! Hoe we dat doen, tonen we je graag tijdens de Trefdag Digitaal Vlaanderen op 22 september 2022 in Flanders Expo. 

Publicatiedatum
vrijdag 16 september 2022
Meer lezen
Meer lezen

Inspireer of laat je inspireren over armoedebeleid

Ben je op zoek naar goede praktijken of heb je zelf een aanbod om het armoedebeleid van collega besturen te versterken? Heb je vragen over hoe die uitwisseling concreet kan? ‘De Wisselaar’ van VVSG is er voor je.

Interesse? Meld je via de website van VVSG aan voor een inspiratiesessie via Teams op dinsdag 13 of woensdag 14 september. In deze Teams-sessies geven de VVSG en Stad Mechelen praktische informatie en inspiratie.

Publicatiedatum
dinsdag 6 september 2022
Meer lezen

Pagina's